Saturday, August 16, 2008

// // Leave a Comment

White bread is killing neurons?! | Белият хляб убива нервни клекти?!

English - see below

Много се смях, когато видях този надпис в Англия:


Приятелят ми, с когото се разхождахме в парка обаче отбеляза, че белият хляб бил много вреден и за хората, ама... Не се замислих с какво точно е толкова вреден. Че е по-мазен? Или че по-трудно се храносмила?



После имах колеги, които не ядат хляб, и ми обясняваха за вредата от прясното мляко, заради трудното разграждане на лактозата и мазнините. Бях чувал, но засега стомахът ми не дава признаци да не се справя с лактозата, и смятам да си пия млекце... :)

И не щеш ли, някак си попаднах на статия за убиването на нервни клетки. Алкохолът се знае, но и белият хляб беше включен в този списък. По-точно бялото брашно, защото при избелването се получавало някакво токсично за невроните вещество.

Ужас!

Имаше коментар, че е явно, че този токсин влиея в различна степен на различни хора, че убиването става бавно, но в напреднала възраст ефектът му може да се прояви като по-ранно оглупяване.

Искам си всички неврони!!!... :-S
Вече се замислям дали и колко тестени изделия с бяло брашно да ям... :-S

Ужас!

....

I had a lot of fun, reading that caption in Wolverhampton, UK.

My friend told me that white bread is toxic for humans, too, but...
I didn't ask him for details. I guessed it's about fats or because it is harder to digest?


However, recently I faced the truth, when I read papers listing WHITE BREAD as one of the neuron killers, among the alcohol... Precisely, white powder, because the process of making it white produces a substance which is neurotoxic.

Nooooo... I want all of my neurons in tact... :-S

Be aware, fellow researchers!... ;-)

0 коментара: