Wednesday, April 10, 2013

// // Leave a Comment

Toshko 2.04 Alpha - Pre-orders has Started - Приемат се предварителни заявки за комерсиалната версия! | Тошко 2.04 Алфа - Новини




Сайт на Тошко 2 за актуални новини: http://twenkid.com/software/toshko2/

Ново в 2.04.алфа.10.04.2013

  • Модернизиран графичен вид на плъзгачите и бутоните
  • Балончета с подсказки (tooltips) на лентата с инструменти
  • Отваряне на папката с mp3-записи на синтезиран говор
  • Още рамки



    Сравнение на плъзгачите във версии 2.04 и 2.03




     Може би ще пусна два варианта, на някои може да им харесва повече по-"ретро" вида (стил ~Windows 98).

      Тулбарът в новия стил например е плосък в основно състояние, в 2.03 е по-релефен и по-приятен - поне с тези икони, които нарисувах засега; те са плоски и имат нужда от рамки и ръбове, за да изпъкнат по-ясно...

     Идеята на плоския дизайн на тези контроли в Windows XP без тези ръбове явно е да подхожда на по-изпипани пълноцветни икони с преливания и светлосенки. Ами да, по-красиво ще е, може и да порисувам в по-професионален стил, но това не е критично и ще почака.



    Предварителни заявки за стандартната комерсиална версия
     

    Горе-долу вече съм доволен от вида на интерфейса. Имам още работа по говорещата и анализиращата част, още диалози за правене, но вече приканвам тези, които очакват излизането на продукта да направят предварителни заявки за комерсиалната версия.

    Засега ще е неформално, не ви ангажира с покупка, но ще се възползвате от промоционална цена, и ще покажете подкрепата си за проекта.

    Вече има една предварителна заявка от И.Г. Благодаря ти! :)


Цена?
Стандартна модификация при предварителна заявка:  25 лв 
[За сравнение, конкурентен продукт се предлага за около 80 лв в най-евтината си версия, а има и версии за двойно и тройно по-висока цена. Друг конкурентен продукт се продаваше за 20 лв през 2004 г., при средна заплата близо 3 пъти по-ниска от сега и след солидно външно субсидиране и финансиране. ]
Засега ми пишете на: twenkid - at - gmail - dot - com, ще се свържа с вас по-късно.

Стандартната модификация ще има най-важните потребителски функции, с изключение на някои по-авангардни настройки и др., които ще са в "Про- версия". 

Ще е възможно да се прави надграждане към по-горен клас модификация.

Тези които са закупили приложението с предварителна заявки ще ползват намаления след това.

Имайте предвид също, че след като закупите лиценз, ще получавате и всички обновления за съответното поколение продукт - ако закупите още сега версия 2.04 Алфа, ще имате лиценз за всички версии до 2.499 или 2.99* - и ще ми помогнете да създам тези по-горни версии.

Предвид, че това е основополагащ комерсиален продукт, първите, които са го закупили и са ме подкрепили, вероятно ще получат намаления и за други продукти.

За информация, ако съм жив и здрав и работата върви, до края на годината може да издам и десетина най-различни продукти. Зависи и как ги комплектовам, защото някои са пакети.

...

* Според начина на номериране - възможно е 2.5 - 2.6 да са някакви междинни версии към следващо поколение продукт.



Мобилна версия на "Тошко 2"


Както бях споменал още в началните анонси, планирам да създам и мобилна версия, но кога точно ще стане зависи от подкрепата на потребителите. Първата платформа вероятно ще бъде Android, защото вече внедрих технологията за разработка и придобих основните умения експерсно, само трябва да се захвана. Ако има достатъчно приходи, ще помисля и за iOS.

Закупилите настолната версия ще се възползват или от намаление, или от безплатен лиценз и за мобилната (или някоя от мобилните версии) - може да е нещо като "ваучер за намаление" и да си избират. Може да е ваучер за някое друго приложение.

Детайлите ще се изяснят, когато пренеса системата и на мобилни устройства и реализирам и тези други приложения - и мобилни, и настолни.




Дарения?

Заповядайте - само да кажете. :)

Приемат се всякакви суми. Засега се свържете с мен: twenkid -- at -- gmail -- dot -- com, ще оставя и други координати по-нататък, и по-лесен начин, вероятно страничка за цъкане към epay.

Благодетелите ще получат уважение и споменаване в кредитите на приложението и ще бъдат цитирани както те посочат (ако желаят, могат да останат и анонимни).  :)

Виж повече "Въпроси и отговори" на: http://twenkid.com/software/toshko2/



Думи: Тошко 2, 2.04, предварителни заявки, продажби, pre-orders, preorder, orders,Тошко 2.01, 2.02, 2.03 синтезатор на реч, говореща програма, говоряща програма, говор, разпознаване на реч, TTS, text-to-speech, alpha, алфа, alfa, рилийз, издание, продукт, софтуер, мекица, ап, app, българско, иновации, иновативно, новаторско, изобретение

0 коментара: