Wednesday, February 9, 2011

// // Leave a Comment

Български Хакери (юнаци, съзидателни, MIT Style): Алекс Паталенски, Емил Дочевски, Иво Белчев, Иван Иванов, Георги Боршуков, Тодор Арнаудов и др.

Предстои да излезе моя статия за българските хакери в едно научно-популярно списание, но както научих това което ще излезе ще е едва 60-70% от написаното и часове интервюта са отрязани; "от горе" имаха съвсем различна тяхна си представа за какво да е статията - аз им предложих и исках за съзидателните и истинските, те си знаят за изтърканата история за един тип грозни български кракери, и особено един от тях, от края на 80-те и началото на 90-те, за които няма да споменавам и за които може да научите всичко с едно търсене в гугъл.

Оставен е малко материал за съзидателните, а това което са отрязали може би ще публикувам по мои си канали.

Тая случка ме кара отново да се замисля за събуждане на сп. "Свещеният сметач".

Всичките ми блогове от спирането му на практика са негово продължение, възстановяването на списанието само би вмъкнало "издаването" на статиите в малко по-"официална" форма.

"Свещеният сметач" беше едно от първите и определено най-авангардното електронно списание в българската мрежа, и пак ще бъде, и не само в българската.

0 коментара: